Ajankohtaista

 

Tulevia tilaisuuksia, tapahtumia, konferensseja

SLY:n kevätseminaari on siirretty syksyyn poikkeustilanteen vuoksi (THL,Helsinki). Lisää tietoa tulossa. Seuraa myös muiden seminaarien järjestelyjen tilannetta järjestäjien nettisivuilta

_________________________________________

ESHMS 2020 Uppsala 

18th biennial European Society for Health and Medical Sosiology  Conference "Imagining beyond crisis: health, society, medicine"
27.-29.8.2020 Uppsala, Ruotsi

WCPH & EPH 2020 Rooma

16th World Congress on Public Health (sisältäen European Public Health (EPH) Congress). Seuraathan poikkeustiedotteita kongressin sivuilta!
12.-17.10.2020, Rooma, Italia.

SLY:n matkastipendi tutkijoille 2020

HAKU ON PÄÄTTYNYT

Sosiaalilääketieteen yhdistyksen matkastipendirahastosta voi hakea tukea kansainvälisiin kansanterveystieteellisiin tai sitä lähellä olevan tieteenalan kongresseihin, tutkijavierailuihin yms. liittyviin matka-, majoitus- ja osallistumiskustannuksiin (ei päivärahoihin). Matkastipendein pyritään tukemaan erityisesti tutkijanurallaan nuorten henkilöiden kansainvälistymistä. Hakijan tulee olla Sosiaalilääketieteen yhdistyksen jäsen. Tukea voi anoa joko osalle arvioiduista kuluista tai kaikkiin matkaan sisältyviin yllä mainittuihin kuluihin.

Ensisijaisesti tuetaan osallistumista 16th World Congress on Public Health -kongressiin, joka järjestetään Roomassa, 12.-17.10. 2020 (wcph2020.com). Myös muita matkoja voidaan perustelluista syistä tukea. Vuonna 2020 jaetaan 1-3 stipendiä, yhteissummaltaan enintään 3000 euroa. Kongressin peruuntuessa vuodelta 2020, stipendin voi käyttää vuoden 2021 kongressiin.

Etusijalla stipendien saajina ovat hakijat, jotka eivät ole aiemmin saaneet stipendiä. Stipendiä voi kuitenkin yllä mainittujen ehtojen täyttyessä hakea myös uudelleen. Myönnetyn matkastipendin maksaminen edellyttää matkaselosteen laatimista Sosiaalilääketieteelliseen Aikakauslehteen.  Matkastipendiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta ilmenevät hakijan taustatiedot (mm. yhteystiedot, oppiarvo, ammatti, työnantaja/oppilaitos), matkan kohde, oma esitys (hyväksytty abstrakti/muu osallistuminen), arvioitu matkabudjetti ja mahdolliset muut rahoittajat. Hakemukset lähetetään sähköpostitse yhtenä tiedostona 02.05.2020 klo 16 mennessä osoitteeseen sihteeri[@]socialmedicine.fi

 Päätöksistä tiedotetaan toukokuussa. Tuki maksetaan tositteiden perusteella matkan toteutumisen jälkeen, kun kopio matkakertomuksesta on toimitettu yhdistykselle.

 Lisätietoja: hannamaria.kuusio[@]thl.fi

 

Menneitä tapahtumia:

SLY:n kevätseminaari 2019

Yhdistyksen kevätseminaari "Ilmastonmuutoksen terveysvaikutukset" järjestettiin 13.5. Helsingissä. Kiitos kaikille puhujille ja osallistujille! Palautetta tilaisuudesta ja esimerkiksi ehdotuksia tulevien seminaarien aiheiksi voi lähettää osoitteeseen sihteeri@socialmedicine.fi.

Tilaisuudessa kuultujen esitysten materiaalit saatavissa ältä.

 

Jäsenrekisteripalvelu 

SLY käyttää jäsenrekisteripalvelu Membookia. Membookissa jäsenet pääsevät ylläpitämään tietojaan, maksamaan laskut ja lukemaan viestit yhdestä paikasta. 

Kaikille jäsenille, joilla on sähköpostiosoite jäsenrekisterissämme, on lähetetty kutsu liittyä Membookin käyttäjäksi. Viestin linkin kautta pääset rekisteröitymään palvelun käyttäjäksi. Jos tarvitset uuden kutsulinkin, ota yhteyttä sihteeri@socialmedicine.fi.

Jäsenet, jotka eivät Membookiin kirjaudu, saavat vuosittaisen jäsenlaskunsa paperisena postitse kuten aiemmin. Membookin suurin etu on kaipailtu verkkolaskutuksen ja -maksamisen mahdollistaminen.

Kirjamyynti

SLY myy 2016 ilmestynyttä uusintapainosta Heikki Wariksen kirjaklassikosta ”Työläisyhteiskunnan syntyminen Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolelle” edulliseen jäsenhintaan 15e (ovh. 29e). 

Heikki Waris oli suomalaisen sosiaalipolitiikan grand old man, professori ja akateemikon arvonimen saanut tieteenharjoittaja. Hänen 1930-luvulla kahdessa osassa julkaistu väitöskirjansa on nyt saatavilla lyhentämättömänä versiona, johon on lisätty valokuvaliite sekä Tarja Halosen esipuhe. 

Noutomyynti (Hki keskusta, Unioninkatu 22 etukäteen sovittavana aikana) tai postitse (toimituskulut lisätään hintaan). Tilaukset ja lisätiedot sihteeri@socialmedicine.fi. Tilinumero: FI70 8000 0710 0821 84

European Public Health Association (EUPHA): kuukausittaiset uutiskirjeet

EUPHA Newsletter 12 - 2019
EUPHA Newsletter 11 - 2019
EUPHA Newsletter 10 - 2019
EUPHA Newsletter 8 - 2019
EUPHA Newsletter 7 - 2019
EUPHA Newsletter 6 - 2019
EUPHA Newsletter 5 - 2019
EUPHA Newsletter 4 - 2019
EUPHA Newsletter 3 - 2019

Vanhempia uutiskirjeitä saatavilla sihteeri@socialmedicine.fi

World Federation of Public Health Associations: uutiskirje

WFPHA Newsletter November 2019
WFPHA Newsletter October 2019
WFPHA Newsletter August 2019
WFPHA Newsletter June 2019
WFPHA Newsletter March 2019
WFPHA Newsletter February 2019